Доброволците Веселин от Ловеч и Женета от В. Търново

Веселин Топалов, Ловеч
Веселин Топалов, Ловеч
Благодарение усилията на Женета, мнозина във В.Търново бяха информирани за предстоящия референдум.
Благодарение усилията на Женета, мнозина във В.Търново бяха информирани за предстоящия референдум.

Когато започнахме нашата кампания почти на шега пуснахме обява за доброволци. Имахме много ентусиазъм и кауза, в която вярваме. Кауза за положителна промяна. Отзоваха се много хора от различни места в страната и в чужбина.

Представяме днес Веселин от Ловеч и Женета от Велико Търново.
“Много път.
Вход след вход, блок до блок.
Хора добри и хора безразлични.
– Добър ден ще гласувате ли на референдума?
– Не не е политика за младите е да могат да гласуват.
– Ето вземете нашата листовка .
– Ако не разбирате питайте децата по скайпа .
Думи, думи, думи.
Понякога се чувстваш като Сизиф друг път като Прометей но тайно се надяваш да си цар Леонид.
Вечер си лягаш и си казваш — не е важна целта важен е пътя.”, разказва Веселин Топалов отЛовеч по повод на кампанията.

Той е на 45 години и живее в Ловеч. От 1989 г. работи с машини в завод в града. Подкрепя ни, защото вярва във всяка инициатива, която се опитва да промени страната. Вярва, че електронното гласуване ще вкара нови млади гласове: “Надявам се, че това ще принуди партиите да се променят. Ако не се променят, то тогава ще се изправят пред нови политически субекти и ще загубят монопола си.”

При информирането в Ловеч, Веселин отбелязва, че най-информирани са били възрастните хора, тъй като гледат много телевизия: “Извън София са останали много отчаяни хора. А младите в голямата си част не знаеха, но си мисля, че ще има активност близка до тази на парламентарните избори и 75% ще гласуват с ДА. Но каквото и да стане, тези 2-3 милиона ще висят като дамоклиев меч в съзнанието на нашите властници.”

Женета Райнова-Корфонозова е на 48 г. от Велико Търново. Женета ни намери в началото на събирането на подписи в страната и ни помогна още тогава. Тя е личен асистент на дете с ДЦП. Причините да участва в кампанията са, както тя ги определя: “Шаблонни, но заслужаваме да живеем в по-добър свят, незвисимо в коя част на земното кълбо сме. За мен електронното гласуване означава по-голяма активност, по-малко контролиран вот и българите в чужбина ще могат да окажат влияние върху политическата върхушка”.

Женета ни помогна с информиране на своите съграждани във Велико Търново. Повечето първоначално подхождат с недоверие, че нещо ще се промени, но има и много, които вярвят, че бъдещето е в техните ръце.

Благодарим на всички наши съмишленици. Каузата съществува, защото Ви има и Вас.

ИК “Гласувай без граници”