Доброволците Денис Исаев и Георги Лесов от София

Денис Исаев, София
Денис Исаев, София

В нашата рубрика за доброволците днес ви представяме Денис и Георги от София. Те бяха сред първите, които се включиха в кампанията по информиране в София в Южния парк и на бул. Витоша.

Денис Исаев е на 38 години и се занимава с логистика и морски транспорт.
Подкрепя нашата кауза заради убедеността си, че иска да живее и работи в по-добра България, която има място в цивилизования свят: “Желанието ми да се пребори стигмата “от нас нищо не зависи” или “всички са маскари” ме накара да се включа в кампанията. в 21 век няма място за технологични бариери и параноя.”

Денис смята, че електронното гласуване по интернет ще улесни българите зад граница и тяхното право на достъпен вот, но също така и хората в неравностойно положение. Сред ползите са и намаляване на тежестта на купения вот и повече независими гласоподаватели. На въпроса как реагираха хората по улиците, отговаря: “Повечето хора бяха информирани и с позитивна нагласа, но имаше и абсолютно безразлични към темата политика. Радвам се, че поне сред една малка част съм успял да разсея съмненията и кумулативният ефект може би няма да е малък”

Георги Лесов  (вдясно), София
Георги Лесов (вдясно), София

Георги Лесов е на 27 години и работи като проектен мениджър в българска IT фирма. Реши да ни подкрепи, заради нуждата от промяна и заради целите на нашата инициатива и най-вече за ползите от електронното гласуване, които той вижда в по-висока гражданска активност. Споделя, че хората, които среща на улицата са различни: “Младите – някои са незаинтересовани, срамежливи да спрат и да питат. Хората на средна възраст – различно за всеки. Някои за, някои против, някои не знаеха. Хората в напреднала възраст са най-заинтересовани, но и най-резервирани заради технологиите. Успяхме, обаче да говорим с много хора и да убедим повече, отколкото си мислех, че ще успеем”.

Благодарим на Денис и Жоро за гражданската позиция и отделеното време за общата ни кауза.

ИК “Гласувай без граници”